27/01/2018

Nieuwsmijder

Sinds ik weet niet meer wanneer kijk ik niet meer naar actualiteitenprogramma's op tv (journaal enz.). Een datum kan ik er niet op plakken en het is ook niet echt van de ene dag op de andere gegaan. Ik zapte al geruime tijd weleens weg als ik naar het journaal keek bijvoorbeeld.

 

Hoe is het gekomen? Het werd me gewoon teveel, ik jaagde me er te zeer in op, ik ergerde me eraan, het negativisme, het gezeur, ... De echte eerste minister van het land (dus niet de officiële) hoefde maar een scheet te laten en het kwam (en komt) uitgebreid en in geuren en kleuren aan bod in zowat alle mogelijke actualiteitenprogramma's. Dat is maar een voorbeeld, hetzelfde geldt voor de Eric Cartman van de Amerikaanse politiek. En zo kan ik nog wel meer personen of thema's opnoemen.

 

Het is niet zo dat ik helemaal niks meer meekrijg van de actualiteit. Als de radio opstaat passeert er soms wel nieuws, ik blader heel af en toe nog door een (papieren) krant en op het wereldwijde web krijg ik eveneens wat mee en soms ga ik daar zelfs nog bewust op zoek.

 

Begrijp me niet verkeerd: ik heb niks tegen journalisten of de pers. Meer nog, zij doen soms erg belangrijk werk. Maar voor mezelf is het overaanbod van slecht nieuws enz. gewoon te veel.

 

Ik weet dat ik niet de enige ben. Blijkbaar is er ook al een naam voor mensen zoals ik: nieuwsmijders.

Commentaren

Ah, dan ben ik ook een nieuwsmijder! Zeker sinds de nieuwe trend om krantenartikels zo sensationeel mogelijk te maken: "Hij deed deur open en wat hij toen zag, deed hem schrikken", zo in die trant zo, HLN en Het Nieuwsblad zijn daar meesters in. Journalisten leren duidelijk niet meer op school dat een titel altijd een korte samenvatting moet geven, in plaats van ramptoeristen trekken.... Ik kan me daar echt dood aan ergeren! Ik volg dus amper nieuws, gelukkig passeert er al eens iets in mijn tijdlijn op Twitter of ik zou niks meer weten en da's ook niet de bedoeling.

Gepost door: Leen | 18/02/2018

Reageren op dit commentaar

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.