29/06/2017

Over ontspanning, haren, etc.

Ik weet het, ik heb al een hele tijd niks meer gepost hier. Ik had af en toe nog wel een ideetje of zelfs een heel idee, maar ofwel vergat ik het tegen dat ik tijd en/of zin had om het wereldwijde web op te gaan, ofwel vond ik het later toch niet de moeite of zou ik mezelf te veel herhalen, enz.

 

Zo-even onder de douche (naar het schijnt de plaats om ideeën te krijgen) kreeg ik weer inspiratie en deze keer besloot ik het toch maar zo snel mogelijk uit te typen en te publiceren.

 

Ik nam dus een douche na de zoveelste drukke werkdag van de laatste tijd. Ik bedacht me dat een douche (nu lauw tot warm trouwens, als het echt koud is moet het water zelfs heet zijn - een ijskoude douche snijdt me de adem af, zelfs bij een buitentemperatuur van > 30°) een heel goede manier van ontspannen is. En zo kwam ik bij een andere manier van ontspannen die ik al een hele tijd niet meer heb meegemaakt (nee, ik ga het niet over seks hebben, al is dat ook al heel erg lang geleden helaas). Al een hele tijd ga ik niet meer naar de kapper want ik heb een tondeuze waarmee ik zelf mijn haren (en baard) zelf kortwiek. Ja, af en toe is er een stukje dat te kort is of scheef waar het recht zou moeten, enz., maar de smalltalk bij de kapper, de geur van al die verzorginsproducten en meer van die dingen, dat mis ik helemaal niet. Een ding was er wel fijn: het wassen van mijn haren, als ze dat goed deden, was dat echt ontspannend, soms zelfs bijna opwindend als je begrijpt wat ik bedoel. Maar om daarvoor nu terug naar de kapper te gaan, dat gaat me toch wat te ver.

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.