24/08/2016

Pukkelpop 2016 - dag 3 (zaterdag 20/08)

 

En ten slotte dag 3 van Pukkelpop 2016 (een inleiding en een overzicht van dag 1 vind je hier en een overzicht van dag 2 hier) ...

 

Matig (maar nog net doenbaar):

- Defeater;

- verder vielen in deze categorie op dag 3 alleen enkele stukken van optredens waar ik volgens mij niet genoeg van zag om er een volledig oordeel over te vellen (o.a. Highly Suspect, Graveyard).

Behoorlijk:

- Dead!;

- Fleddy Melculy (trashmetal en zo is niet echt mijn ding, maar met momenten vond ik hen wel grappig en het is ook wel hun bedoeling grappig te zijn).

Goed:

- Arbeid Adelt!;

- King Gizzard & The Lizzard Wizard;

- Thrice.

Uitstekend:

- Grandaddy;

- Brian Fallon & The Crowes;

- Marky Ramone's Blitzkrieg (de originele leden van de Ramones zijn allemaal overleden, maar Marky heeft heel lang - in twee periodes - bij de band gedrumd en nu brengt hij met zijn begeleidingsband gewoon nummers van de Ramones en ze deden dat goed, voor mij de perfecte afsluiter).

Ik zag op zaterdag minder optredens dan de dagen voordien, deels door de vermoeidheid, deels door het programma. Wel pikte ik veel meer flarden mee, waaronder van de oudste artiest ooit op Pukkelpop, André Brasseur.

 

Eten en drinken: de opmerkingen van de vorige dagen blijven uiteraard gelden. Op zaterdag at ik, na even twijfelen, een vegetarische wrap en die smaakte, het was alleen wat weinig.

 

Dan wil ik toch nog iets kwijt over het afval. Ondanks alle campagnes afvalpreventie,pukkelpop,pukkelpop 2016,pkp,pkp 2016,afval,mariodie de bezoekers ertoe moeten aanzetten hun afval in de vuilnisbak te gooien en ondanks het feit dat er meer vuilnisbakken en -zakken hingen dan voorheen (zo leek het mij toch), was het terrein toch weer een puinhoop. Sommigen gooien zelfs dingen op de grond terwijl ze vlakbij een vuilnisbak staan. Ik snap dat echt niet, hier is nog heel veel werk aan de winkel. En dan ben ik niet eens op de camping geweest, dat was echt om te huilen de dag na het festival.

 

Wat beeldmateriaal als afsluiter, met name een optreden van Marky Ramone's Blitzkrieg, uit mei van dit jaar. De geluidskwaliteit is wel niet optimaal en er zit ook een interview bij (in het Spaans), maar toch...

 

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.