23/08/2015

Pukkelpop 2015

Donderdag, vrijdag en zaterdag was het weer Pukkelpop (ja ook woensdag, maar daar dat heb ik aan mij laten voorbijgaan - de hele Boilerroom kan mij gestolen worden en de enkele bands waren ook niet de moeite om speciaal naar Kiewit af te zakken, ook al om praktische redenen). Het festival vierde zijn dertigste verjaardag, hoewel het slechts de negenentwintigste editie was (en voor mij de twintigste - ik word oud al voel ik dat niet echt Lachen ).

 

Zoals gebruikelijk volgt hier een kort overzicht (geen verslag) van de bands die ik zag, uitgesplitst per dag.

 

Donderdag 20/08

Top (voorts in willekeurige volgorde): Bad Breeding, Interpol, Pissed Jeans, Strand Of Oaks.

Goed: Dropkick Murphys, Mountain Bike, The Neon Judgment (hun voorlopig voorlaatste optreden - ik ben niet bepaald een liefhebber van elektronische muziek, maar groepen als TNJ zijn toch net wat anders).

Behoorlijk: Bleachers (opvallend: een cover van een nummer van Cranberries en het was niet Zombie al ontsnapt de titel me nu even), George Ezra, Residual Kid (opvallende cover: 100% van Sonic Youth).

Matig: Chunk! No, Captain Chunk!; The Story So Far.

 

Voorts heb ik nog flarden opgevangen van of heel korte stukken gezien van andere optredens uiteraard.

 

Hieronder volgt een registratie van een optreden van een van de toppers, Bad Breeding, het is een optreden dat ze in 2014 in Frankrijk gaven:


 

 

Vrijdag 21/08

Top: Radkey, The Gaslight Anthem, Amenra (dat blijft live echt een ervaring al stoorde de beats van de nabije danstenten wel tijdens de stille stukken), The Districts, Courtney Barnett, The Soft Moon, Fat White Family. Onder voorbehoud wegens maar de helft van het optreden gezien Hate & Merda.

Goed: Bony King (de vroegere Bony King Of Nowhere), Your Highness, The Menzingers, Father John Misty (ik geloof dat hij iets tegen mensen heeft die tijdens een optreden voortdurend foto's maken en geef hem eens ongelijk ...).

Behoorlijk: Passenger (helemaal alleen op het grote podium), Frank Carter & The Rattlesnakes, Algiers.

Matig: -

 

Ook op vrijdag zag en hoorde ik nog stukken en beetjes van andere optredens.

 

Hieronder een optreden dat The Soft Moon eerder dit jaar (?) gaf voor een Amerikaans radiostation:


 

 

 

Zaterdag 22/08

Top: Manchester Orchestra, Baroness (leek in het begin een cliché metalband te zijn, maar bleek verder toch verrassend gevarieerd), Viet Cong, Ride, Statue, Raketkanon.

Goed: The War On Drugs (jammer genoeg in de volle zon op het hoofdpodium, dat kwam volgens mij hun optreden niet ten goede), Truckfighters, Dolomite Minor, Pond, Meuris (sommige nummers wat minder rekken Stijn!).

Behoorlijk: Brutus.

Matig: Single Mothers.

 

En ja, hoe kan het ook anders, ook op de laatste dag pikte ik hier en daar nog wat brokken van andere optredens mee.

 

Hieronder een deel van een sessie die Ride speelde voor een Amerikaans radiostation eerder dit jaar:


 

 

 

Voor het overige: de inkleding van het terrein is verbeterd (grotere tenten!) en het Food Wood is ook wel een aanwinst. Over eten gesproken: de keuze is nu echt heel ruim, maar ... het eten is veel te duur, zeker in verhouding tot de porties: 2 bonnen (€ 5) voor een mini portie frieten met saus grenst aan oplichting en dat is maar een voorbeeld. Klein pluspuntje op gebied van consumpties: op vrijdag en zaterdag kreeg je twee flesjes "plat" water (voor Nederlandse lezers spa blauw) voor de prijs van een.

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.